Култури и организации - трето преработено и допълнено издание

Хеерт Хофстеде, Херт Ян Хофстеде, Михаил Минков
Революционно проучване за това как мястото, където сме израснали, оформя начина по който мислим, чувстваме и действаме – с нови измерения и перспективи. Базирана на проучвания, проведени в повече от седемдесет страни за период от четиридесет години, "Култури и организации" показва какво разделя хората – когато сътрудничеството е толкова ясно в интерес на всички.
35.00 лв.
Класически труд върху груповия манталитет 

Класическото изследване на Хеерт Хофстеде, сега допълнено с работите на Херт Ян Хофстеде и Михаил Минков, върху “софтуера на ума” ни помага да се вгледаме в начина си на мислене, а и в това как не успяваме да мислим като членове на групи. Черпейки от десетилетия детайлни проучвания, авторът разкрива неизследвани до сега норми на живота и работата ни заедно.
С  непоколебима интелектуална смелост и детайлни социални, културологични и организационни изследвания Хофстеде рисува трезва картина на един свят, който не познава себе си – не съзнава сериозните различия между групите, които населяват планетата ни и е в пълно неведение относно скритите “програми”, които управляват поведението на културите в епохата на главоломно глобално общуване.
Но културният шок, независимо дали това е шокиращият контакт между индивид и нова държава, между организации, между половете или между дипломати от държави в конфликт, може да работи за нас, пише Хофстеде, ако го разберем. А разбирането е ключът към всичко.
Това е една книга, която всеки мислещ индивид трябва да прочете. Широкообхватна, оригинална като мислене и жизнено значима, тя ни предлага знания и проникновени размисли, които ще формират бъдещето на живота на индивида и обществото.
С включени основни нови приноси от анализа на Михаил Минков върху данни от Проучване на световните ценности, както и разказ за еволюцията на културите от Херт Ян Хофстеде, това преработено и разширено издание:
• Разкрива „моралните кръгове” от които са изградени националните общества и неизследваните правила, според които хората мислят, чувстват и действат;
• Изследва как националните култури се различават в областите на неравенство, увереност срещу скромност, и толерантност към неопределеността;
• Обяснява защо организационните култури се различават от националните култури – и как те могат да бъдат управлявани;
• Анализира стереотипите, разликите в езика, културните корени на икономическата криза от 2008 г., и други междукултурни динамики.

 

ISBN: 978-954-327-136-8