Новини

Ден на спестяванията

Знаете ли, че 31 октомври е Световен ден на спестовността 💰💵? Празникът се чества от 1924 г. насам, когато в Италия е проведен първият Международен конгрес на спестовните банки.
Отбелязваме датата с любим цитат от д-р Клое Маданес, поместен в книгата 📖 „Скритият смисъл на парите“. Прочетете още »

Пеги и Мози - Едно лятно турне :)

През отминаващото лято авторът на Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози, Младен Запрянов се срещна със стотици деца, за да разкаже за малките герои от Златната гора. Срещите бяха незабравими, децата задаваха най-различни въпроси и даваха предложения за следващите книжки от поредицата. Пловдив, София, Хасково, Кюстендил и преди няколко дни Ловеч бяха спирките на това лятно турне, по времето на което имаше повече от 20 срещи с повече от 700 деца. Изключително зареждащо лято преди предстоящото излизане на третата книжка от поредицата през ноември! Прочетете още »

Пеги и Мози - втора книжка!

Любимите герои Пеги и Мози отново са тук с втората книжка от поредицата "Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози"! Децата харесват историите, а заедно с това и научават нови понятия! На Пролетния панаир на книгата в София Пеги и Мози се радваха на интерес от малки и големи! Прочетете още »

Запознайте се с Пеги и Мози!

И така, скъпи приятели, след като в последните месеци трескаво работихме по нашия вълнуващ проект, е време да започнем да повдигаме завесата и да видим какво ще изскочи от там :):
Две мили, пухкави, любознателни и весели катерички! Запознайте се с Пеги и Мози!
Пеги и Мози ще помогнат на децата да разберат значението на думи като пари, застраховка, риск, банка, пенсия, спестявания, думи, които възрастните използват и са толкова неразбираеми! Прочетете още »

Празник на ЛЮБОВТА

Скъпи приятели,
За много хора днес е празникът на любовта, за други празникът на виното!
За нас празникът се състои във взаимоотношенията с хората, които са ни важни. Самите взаимоотношения са празник. ЛЮБОВТА е празник.
Пожелаваме си всеки ден да бъде празник на любовта, а ако виното съпътства този празник, нека и то да разпалва любов!
Адвиза Прочетете още »

Благуните са у дома си в Нашата книжарница

Любимите герои от Благуните ще ни забавляват с 5 + 2 истории в нова книжка!
Нашата книжарница е домът на Благуните, защото обичаме децата и хубавите книжки! Втората седмица на февруари с премиера само в Нашата книжарница, на ул. Цар Симеон 37. На сайта на Адвиза, също ще можете да поръчате книжката!
Нямаме търпение! :) Прочетете още »

Нашата книжарница

Скъпи приятели,
на 15 ноември Нашата книжарница отвори врати!
📖 При нас ще намерите чудесни детски книги и образователни игри. Подбрали сме заглавия, които ни помагат в най-важните области на нашия живот - взаимоотношения и израстване.
🎁Ще откриете подарък за Вашите приятели и близки. Ще намерите интересни истории, в които да се впуснете.
📋Очакваме Ви всеки ден от понеделник до петък от 9:00 до 19:00 часа и в събота от 10:00 до 17:00 часа!
София, улица "Цар Симеон" 37 Прочетете още »

Скритият смисъл на парите

В последните години много се говори за финансовата грамотност и за нуждата от финансово обучение на децата. Това не е случайно. Множество изследвания показват, че финансовата грамотност има пряка връзка с днешното разбиране за професионален успех. Децата и младежите са бъдещите възрастни, а семейството, все още е основният източник на познания за парите и начините на тяхната употреба.

Вярвам, че да прочетат тази книга е важна крачка, която родителите могат да направят, за да намерят подкрепа в техния стремеж към по-добри отношения в семейството, както и за да създадат предпоставки за формиране на здравословно отношение към парите у нашите деца. Прочетете още »

Вдъхновение от природата

Здравейте, приятели!
Природата може да бъде връзката ни с нашето физическо, интелектуално, емоционално и духовно начало! Вдъхновени от нея, решихме да Ви попитаме: разпознавате ли това място? Трима от Вас, които разпознаят мястото от снимката ще получат безплатно книгата на д-р Клое Маданес "Революция на връзките" и всички, които дадат верен отговор до 08.08.2021, включително, ще получат код за отстъпка от нашата електронна книжарница! Прекрасно лято!
Адвиза Прочетете още »

Дубровник 2021

На 29 и 30 юни в Дубровник се проведе издание от Менторската програма на доктор Клое Маданес, основател на течението Стратегическа семейна терапия! На събитието бяха поканени петнаседет колеги, Стратегически интервенционисти, от Австралия, България, Германия, Гърция, Нидерландия, Новрегия, САЩ, Словакия, Словения и Швейцария. Прочетете още »