Новини

Пеги и Мози почти година радват децата

Мина почти година от раждането на първата книжка за Пеги и Мози. От тогава споделихме радостта от четенето, забавлението и ученето с повече от 1200 деца от София, Пловдив, Хасково, Ловеч и Кюстендил! Всеки път виждаме колко са талантливи и любознателни децата на България. Снимката е от последната ни среща от 26.03.2024 в регионалната библиотека "Емануил Попдимитров" в град Кюстендил. Прочетете още »

Ден на спестяванията

Знаете ли, че 31 октомври е Световен ден на спестовността 💰💵? Празникът се чества от 1924 г. насам, когато в Италия е проведен първият Международен конгрес на спестовните банки.
Отбелязваме датата с любим цитат от д-р Клое Маданес, поместен в книгата 📖 „Скритият смисъл на парите“. Прочетете още »

Пеги и Мози - Едно лятно турне :)

През отминаващото лято авторът на Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози, Младен Запрянов се срещна със стотици деца, за да разкаже за малките герои от Златната гора. Срещите бяха незабравими, децата задаваха най-различни въпроси и даваха предложения за следващите книжки от поредицата. Пловдив, София, Хасково, Кюстендил и преди няколко дни Ловеч бяха спирките на това лятно турне, по времето на което имаше повече от 20 срещи с повече от 700 деца. Изключително зареждащо лято преди предстоящото излизане на третата книжка от поредицата през ноември! Прочетете още »

Пеги и Мози - втора книжка!

Любимите герои Пеги и Мози отново са тук с втората книжка от поредицата "Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози"! Децата харесват историите, а заедно с това и научават нови понятия! На Пролетния панаир на книгата в София Пеги и Мози се радваха на интерес от малки и големи! Прочетете още »

Запознайте се с Пеги и Мози!

И така, скъпи приятели, след като в последните месеци трескаво работихме по нашия вълнуващ проект, е време да започнем да повдигаме завесата и да видим какво ще изскочи от там :):
Две мили, пухкави, любознателни и весели катерички! Запознайте се с Пеги и Мози!
Пеги и Мози ще помогнат на децата да разберат значението на думи като пари, застраховка, риск, банка, пенсия, спестявания, думи, които възрастните използват и са толкова неразбираеми! Прочетете още »

Празник на ЛЮБОВТА

Скъпи приятели,
За много хора днес е празникът на любовта, за други празникът на виното!
За нас празникът се състои във взаимоотношенията с хората, които са ни важни. Самите взаимоотношения са празник. ЛЮБОВТА е празник.
Пожелаваме си всеки ден да бъде празник на любовта, а ако виното съпътства този празник, нека и то да разпалва любов!
Адвиза Прочетете още »

Благуните са у дома си в Нашата книжарница

Любимите герои от Благуните ще ни забавляват с 5 + 2 истории в нова книжка!
Нашата книжарница е домът на Благуните, защото обичаме децата и хубавите книжки! Втората седмица на февруари с премиера само в Нашата книжарница, на ул. Цар Симеон 37. На сайта на Адвиза, също ще можете да поръчате книжката!
Нямаме търпение! :) Прочетете още »

Нашата книжарница

Скъпи приятели,
на 15 ноември Нашата книжарница отвори врати!
📖 При нас ще намерите чудесни детски книги и образователни игри. Подбрали сме заглавия, които ни помагат в най-важните области на нашия живот - взаимоотношения и израстване.
🎁Ще откриете подарък за Вашите приятели и близки. Ще намерите интересни истории, в които да се впуснете.
📋Очакваме Ви всеки ден от понеделник до петък от 9:00 до 19:00 часа и в събота от 10:00 до 17:00 часа!
София, улица "Цар Симеон" 37 Прочетете още »

Скритият смисъл на парите

В последните години много се говори за финансовата грамотност и за нуждата от финансово обучение на децата. Това не е случайно. Множество изследвания показват, че финансовата грамотност има пряка връзка с днешното разбиране за професионален успех. Децата и младежите са бъдещите възрастни, а семейството, все още е основният източник на познания за парите и начините на тяхната употреба.

Вярвам, че да прочетат тази книга е важна крачка, която родителите могат да направят, за да намерят подкрепа в техния стремеж към по-добри отношения в семейството, както и за да създадат предпоставки за формиране на здравословно отношение към парите у нашите деца. Прочетете още »

Вдъхновение от природата

Здравейте, приятели!
Природата може да бъде връзката ни с нашето физическо, интелектуално, емоционално и духовно начало! Вдъхновени от нея, решихме да Ви попитаме: разпознавате ли това място? Трима от Вас, които разпознаят мястото от снимката ще получат безплатно книгата на д-р Клое Маданес "Революция на връзките" и всички, които дадат верен отговор до 08.08.2021, включително, ще получат код за отстъпка от нашата електронна книжарница! Прекрасно лято!
Адвиза Прочетете още »